perjantai 11. joulukuuta 2009

Long time no see


Jos nyt voisi näin kuukauden tauon jälkeen hieman kertoa kuulumisia. Tekemistä on ollut enemmän kuin aikaa, ja silläpä tämäkin näin on päässyt lipsahtamaan.

Mutta, ensin oli siis äiti käymässä 18. - 20.11. ja meillä oli hirmu mukavaa. Kahdesta päivästä toinen meni sisällä istuessa, kiitos Lufthansalle, joka hukkasi äidin laukun ja pisti meidät odottamaan sitä koko päivän kotona sanomalla "it should be on it's way to your apartment". Kyllähän se sieltä sitten lopulta iltakahdeksalta tuli, ehdittiin siis ainakin leipomaan joulutorttuja naapuriin ja opiskelijabaariin. Kaikki olivat vähintäänkin innoissaan siitä, että toin äitini oluelle :) Seuraavana päivänä kierrettiin hieman kaupungilla ja käytiin Augustinerissa syömässä hyvin ja nauttimassa loistavasta palvelusta. Lauantaiaamuna heräsimme liian lyhyiden yöunien jälkeen matkaamaan lentokentälle, missa räpsäisin todistusaineiston vielä siitä, että äiti varmasti oli ollut täällä. Sellaiseksi tosin riittää jääkaapista löytyvät hillot ja mehut, hirmuinen määrä salmiakkia ja kaksi joulukalenteria. Kiitos äiti, ihanaa kun kävit <3

Seuraavana tiistaina saapuikin jo oma Oskarini, jonka kanssa viuhdoimme paikasta toiseen hirmuista vauhtia koko viikon. Ensin nähtiin vähän kavereita glögin ja illallisen merkeissä ja torstaina ajoimme huimat kuusi tuntia läntiseen Sveitsiin Gruyèresin pikkukylään etsimään Alienin suunnitelijan, H.R. Gigerin, taidemuseota.
Gruyères oli täynnä juustoa (ylläri) ja jouluvaloja, ja ylämäkeä linnoitusta kohti kivutessamme meinasin jo vaipua epätoivoon: onko mahdollista, että sen nimisiä "kaupunkeja" onkin useampi? Mutta niin vain Osku bongasi metallisen kyltin linnoituksen seinästä ja sen jäljestä oven, jonka yläpuolella vierailijat vastaanotti jonkinlainen lepakkoa muistuttava teos. Helpotus oli suunnaton.
Näyttely oli lähinnä mykistävä ja paikoitellen hieman hämmentäväkin, mutta juuri siksi niin loistava! Hulluutta lähentelevissä neroissa vain on sitä jotain. Tämä oli hyvä reissu, ja etenkin museon vieressä sijaitsevassa Giger-baarissa vierailtuamme ei voinut kuin hämmästellä kyläidyllin räikeää vastakohtaisuutta taiteilijan töiden kanssa.

Gruyèresistä ajoimme Zürichiin kaverini Nadjan ja tämän poikaystävän Rogerin luokse kylään, missä meitä odotti raclettekattaus ja valkoviiniä. Ikinä ei ole juusto maistunut niin hyvältä, ja seura oli aivan loistavaa, tästä iso kiitos isäntäparille. Ehdimme aamupäivällä käydä tutustumassa vielä Zürichin vanhaan kaupunkiinkin ja tehdä jopa hieman joululahjaostoksia ennen kotimatkaa takaisin Müncheniin. Ajovuoron osuttua väistämättä minulle meinasi pitkän tauon jälkeen hieman jännittää matala kaksipaikkainen auto ja suuret nopeudet, mutta matkan edetessä totesin moneen otteeseen, kuinka vauhtisokeus on hieno asia. Autobahn koeajettu!

Lauantaina pääsimme Oskarin kavereiden Lotan ja Tatun kutsumana From Northin Christmas Balliin, jossa nautimme sivistynyttä ruokaa ja ilmaista viiniä. Loppuillasta tanssimme vaihtelevantasoisen musiikin tahtiin ja nautimme hyvästä seurasta ja oluesta. Olihan fiini ilta, ja äärimmäisen mukava! Kiitos Lotta ja Tatu ja kiitos Oskari :)

Sunnuntaina oli Christkindlmarktin avajaispäivä ja kävimme kahdestaan Chinesischer Turmin markkinoilla fiilistelemässä joulua. Tulikin ekaa kertaa ihan oikea joulutunnelma, kun sai pupun kanssa jakaa mukillisen höyryävää omenapunssia ja syödä paahdettuja manteleita. Sillä tunteella oon nyt yrittänyt jaksaa tän loppuajan ennen Suomen joulua. Haluan jo kotiiiiin!

Oskarin lähdön jälkeen olen yrittänyt saada viestinnän saksankielistä esitelmää kasaan ja käynyt katsomassa kaikkien aikojen suurimman yleisömäärän keränneen antisemitistisen filmin, Jud Süssin osana natsifilmikurssia. Ei se nyt niin ihmeellinen ollut, hieman antisemitistinen vain :D
Aiemmin tällä viikolla käytiin Kiran ja Seanin kanssa katsomassa romanttinen komedia Zweiohrküken, kakkososa Keinohrhasenille, ja se oli ihan loistavan viihdyttävä. Näistä pitää metsästää molemmat osat dvd:llä ja käyttää soveltavia oppimismenetelmiä kielen kehittämiseen. Huom: harjoittaa myös vatsalihaksia! Lisäksi miespääosassa mainitsemisenarvoinen, Inglourious basterdsissa hurmannut Til Schweiger.

Lisäksi olen väsännyt kaikenlaista käsityönomaista juttua, ehkä kohtapuoliin sitten näkee niitäkin lisää. On ollut todella mukavaa näprätä kaikenlaista, helpottaa jaksamaan. Tällaista joulunalustusta täällä, joulumarkkinoita harva se ilta ja paljon kouluaherrusta. Onneksi ei enää kauaa. Mukavaa joulunodotusta!

(Ensimmäinen kuva Giger-baarista ja alla suklaaomena Tollwoodista (=Oktoberfest-alueen joulumarkkinat), herkkuherkkua!)